Horní Čermná Horní Čermná

Kontaktní informace

Obecní úřad Horní Čermná
Horní Čermná 1
561 56 Horní Čermná

T: 465 393 440
E: podatelna@hornicermna.cz
DS: y6ebmyv

Úřední hodiny

po 7:00 - 11:30 12:00 -17:00
st 7:00 - 11:30 12:00 - 17:00
pá 7:00 - 11:30

Hledání

Funkce aplikace Hlášenírozhlasu.cz - 1. Hlášení podnětů a závad

30.6.2020   Iveta Pešková   Informace z obecního úřadu  


Miniseriál představení funkcí aplikace Hlášenírozhlasu.cz

  1. Hlášení podnětů a závad

Mnozí již zaregistrovali, že jsme pro Vás spustili aplikaci Hlášenírozhlasu.cz, díky které Vám do SMS, mailu nebo mobilní aplikace chodí informace o dění v obci. To ale není jediná funkce této aplikace, a proto si některé postupně převedeme v tomto miniseriálu.  

Pro registrované uživatele je zpřístupněna funkce nahlášení podnětů a závad. Slouží hlavně jako rychlý komunikační kanál mezi občany obce a zástupci vedení obce. Hlásit můžete např. nefunkční veřejné osvětlení, poničený obecní majetek, problémy, které Vás trápí a další… Odeslání podnětu lze po přihlášení do mobilní aplikace nebo po přihlášení do webové verze hlášení rozhlasu na adrese hornicermna.hlasenirozhlasu.cz.

               Nejprve začneme mobilní aplikaci. Po otevření klikneme na ikonku mapy (druhá zprava v menu dole). Můžeme si prohlédnout mapu, jestli už podnět není nahlášený. Zobrazují se různými barvami, dle toho v jakém stádiu řešení jsou. Po kliknutí na jednotlivé podněty si můžeme prohlédnout, o co se jedná a případně i fotografie. Pro nahlášení podnětu klikneme na Zaslat podnět. V menu nahoře vybereme naší obec. V dalším okně zadáme popis podnětu a zaškrtneme, zda chceme být informování o vyřízení. Po kliknutí na tlačítko další můžeme nahrát fotografii z galerie nebo rovnou vyfotit. Po dalším kliknutí na další se nám zobrazí mapa obce vycentrovaná na obecní úřad. Najedeme tedy na místo, kde se podnět nachází, a stiskneme dokončit. Podnět se nyní zobrazí v mapě a zároveň přijde notifikace mailem na obec.

               Pokud chcete hlásit podnět přes webové rozhraní na PC, tak si otevřete stránky hornicermna.hlasenirozhlasu.cz, kde se přihlásíte. Po přihlášení kliknete v pravém menu na podněty a závady. Zobrazí se Vám mapa všech podnětů s barevným označením stavu podnětů. Kliknete vpravo nahoře na nahlásit podnět a zobrazí se vám vyplňovací formulář. Vyplníte popis podnětu, zda chcete být informováni o průběhu řešení podnětu, nahrajete obrázek a umístíte podnět do mapy. Poté kliknete na uložit a podnět se zobrazí v mapě a zároveň přijde notifikace mailem na obec.

               Takhle se informace o problémech v obci, kterých si občané všimnou, rychle dostanou na příslušná místa k řešení.