Horní Čermná Horní Čermná

Kontaktní informace

Obecní úřad Horní Čermná
Horní Čermná 1
561 56 Horní Čermná

T: 465 393 440
E: podatelna@hornicermna.cz
DS: y6ebmyv

Úřední hodiny

po 7:00 - 11:30 12:00 -17:00
st 7:00 - 11:30 12:00 - 17:00
pá 7:00 - 11:30

Hledání

zápis z mimořádného zasedání rady obce Horní Čermná ze dne 14. 3.2020

15.3.2020   Iveta Pešková   Informace z obecního úřadu  


Zápis z mimořádného jednání Rady obce Horní Čermná ze dne 14. 3. 2020

Přítomni: Hana Motlová, Lukáš Lešikar, Ladislav Marek, Tomáš Dušek, Tomáš Vacenovský

1. Obecní facebookové stránky – propojení se službou Hlášení rozhlasu

L. Lešikar informoval o novém systému na rozesílání informací z obecního úřadu a aktuálním dění v obci prostřednictvím SMS, mailů, vlastní mobilní aplikací a propojení FB stránek obce. Bude umožněno i vytvoření účtů místních spolků a propojení se systémem. Lukáš předělal obecní FB profil (vedený jako na soukromou osobu) na stránku, aby bylo možné tuto službu užívat. Zkušební spuštění bude zahájeno příští týden.

2.  Reakce na Nařízení Vlády ČR ze dne 14. 3. 2020 – aktuální opatření v souvislosti s koronavirem

Provozovny veřejného stravování mohou fungovat, ale jídla nesmí být podávána a konzumována v prostorách provozovny. Jídla mohou být prodávána pouze ve venkovních prostorách. Aktuálně se vaří pro mateřskou školu a veřejnost – zhruba 50 občanů (část v jídelně, část do jídlonosičů).

Usnesení: RO Horní Čermná souhlasí se zachováním provozu ŠJ Horní Čermná po zajištění systému výdeje pouze do jídlonosičů mimo budovu jídelny. Označené jídlonosiče budou muset být dodány do 10:00 hod. daný den nebo den předem (5-0-0). Před budovou bude umístěn odkládací stolek na ešusy. Jiný způsob vydávání obědů je nepřípustný.

Projednána možnost nákupu základních potravin seniorům nebo zdravotně handicapovaným. Zájemce musí svůj požadavek telefonicky oznámit na OÚ do 9.00 hodin daného pracovního dne.

Usnesení: RO schvaluje možnost nákupu potravin seniorům a zdravotně handicapovaným. Nákupy by zajišťovali pracovníci obce po telefonické domluvě do 9ti hodin (5-0-0).

Usnesení: RO ruší provoz sokolovny do odvolání (5-0-0).  

V naší obci funguje stále mateřská škola. V některých okolních obcích na základě rozhodnutí zřizovatelů již bylo předškolní vzdělávání uzavřeno. Aktuálně MŠ v Horní Čermné navštěvuje zhruba 50 % přihlášených dětí. Ve společných prostorách chodby se mísí provoz MŠ a ŠJ, což v současné situaci není vhodné. Dle informací ředitelky R. Carbolové zhruba polovina dětí má rodiče doma buď na rodičovské dovolené či se starají o starší sourozence z důvodu uzavření základních škol.

Usnesení: RO rozhodla, že provoz MŠ zůstane prozatím zachován s tím, že děti budou rodiči předávány zaměstnanci MŠ u vchodu do budovy (5-0-0). Toto opatření je vydáno pro to, že vstup do šaten MŠ je součástí provozovny školní jídelny, kam je vstup veřejnosti dle nařízení vlády zakázán.

Starostka navrhuje omezení úředních hodin OÚ s cílem ochrany zaměstnanců. Pokladna v hotovosti by byla zrušena a platby uskutečňovány pouze bezhotovostně. Podatelna a další služby by byly poskytovány pouze na zavolání v bezkontaktním režimu.

Usnesení: RO omezuje provoz OÚ. Bude zrušen hotovostní platební styk a další služby OÚ budou poskytovány po předchozím telefonickém objednání v bezkontaktním režimu (5-0-0).

Usnesení: RO navrhuje odložení realizace partnerského projektu s německým Edertalem v květnu letošního roku, o čemž bude německý partner informován. Zároveň bude informován Česko-německý fond budoucnosti, u kterého je realizaci akce požádáno o dotaci (5-0-0).

 

 

Soubory ke stažení

Zapis_RO_140320_mimoradna.docx